Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding bij Het Studielokaal: altijd op school, in kleine groepen en begeleid door ervaren onderwijsprofessionals. Bij ons staat de persoonlijke aandacht voor de leerling centraal. Tijdens een huiswerkklasmiddag stel je makkelijk je vragen en maken we van plannen en organiseren een gewoonte. 

Tafereel huiswerkbegeleiding gefixt.svg

Aanmelden voor Huiswerkbegeleiding

Meld je hier aan voor huiswerkbegeleiding.

Randvoorwaarden zijn belangrijk

Uit de drukte van de klas, twee tafels voor al je spullen en geen afleiding van je mobiel: de randvoorwaarden zijn cruciaalvoor succesvolle huiswerkbegeleiding. Je begint met plannen en eindigt de middag met een reflectie. Je telefoon nemen we in, onze uitleg gaat op fluistertoon.

 

Inhoudelijke hulp én studievaardigheden

Natuurlijk helpen wij je met je huiswerk of het leren voor een toets. Naast inhoudelijke ondersteuning kun je aan de slag met het aanleren van studievaardigheden. Probeer eens de aantekeningenmethode van Cornell, het maken van een tijdlijn of oefen met het geheugenpaleis. Je gebruikt hierbij onze eigen werkbladen en instructiekaarten.

 

Het Studielokaal maakt leren zichtbaar

Via een dagelijks verslag en periodieke rapportage, voor ouders, mentor en afdelingsleider. We hebben hiervoor ons eigen leerlingvolgsysteem ontwikkeld.

Voordelen

  • een rustige werk- en leeromgeving
  • al je vragen kunnen stellen
  • goed voorbereid je toetsen maken
  • oefenen met studievaardigheden

Voor ouders

Meteen aanmelden? Eerst nog een vraag over de huiswerkklas?

huiswerkklas@studielokaal.nl

Meld je aan

Liever 1-op-1 begeleiding?

Zonder David had ik mijn examen economie nooit kunnen halen. Door zijn bijlessen ben ik geslaagd met een 7,1!

meer over individuele begeleiding